Galerie Wies Willemsen presenteert van 31 augustus t/m 5 oktober 2014:

Frederike Doeleman, keramiek
Roland van den Heuvel, olieverfschilderijen

De expositie zal worden geopend op zondag 31 augustus om 16 uur door Peter Koopmans, kunsthistoricusRoland van den Heuvel is een kunstenaar in hart en nieren, wars van stromingen, zich vastbijtend in het blijven ontdekken van en puttend uit zijn eigen bron.
Vanaf 1980 is hij al op zoek naar zijn eigen werkelijkheid die zich voortbeweegt tussen figuratie en abstractie.
Hij laat zich daarbij leiden door zijn nieuwsgierigheid, als een avontuur waarvan de afloop nooit helemaal vaststaat.
Zijn kunstwerken kenmerken zich door de textuur, de verflagen en het lijnenspel.
Als een graficus krast hij de lijnen in de verf, zorgdragend dat de schilderijen als harmonieuze composities de stilte van vervlogen tijden oproepen en de vitale scheppingskracht van de eeuwigdurende veranderingsprocessen in zich dragen.

Frederike Doeleman laat zich inspireren door vormen in de natuur en de doorgifte van het leven in de plantenwereld. In de organische vormen ziet zij de enorme kracht van het leven. De vormen (vruchtbeginselen, blader- en vruchtvormen) worden van klei gemaakt en na de biscuitstook bewerkt met oxides en glazuren. Daarna zijn de vormen vaak nog tot bundels gemodelleerd, met gebruikmaking van andere materialen, zoals ijzerdraad, touw of rubber. Zo ontstaan zowel staande sculpturen als wandobjecten. Bij de recente werkstukken vindt de bundeling al bij de modellering van de klei plaats, waarmee de objecten meer soliditeit uitstralen. Zij maakt ook schaal- en komvormen, als autonome objecten - niet als gebruiksgoed - die veelal ook hun inspiratie hebben in en associaties oproepen met de natuur. Frederike Doeleman is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten.
Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Zomer 2014
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006