Galerie Wies Willemsen presenteert van 19 mei t/m 30 juni 2013: HERINNERING

Jalal Alwan
, schilderijen, beelden
Imre van Buuren, herinneringsboeken


De expositie zal worden ingeleid op zondag 19 mei 2013 om 16.00 uur door Dr. Dorothea Franck, taalfilosoof, stijlwetenschapper.


Jalal Alwan is geboren in 1960 in Bagdad, Irak.
Jalal gelooft dat materie de eigenschappen van levende wezens heeft. Ondanks de bewegingloosheid verandert, volgens hem, de materie met de tijd. Ook de expressiekracht van materie verandert. Jalal poogt de materie uit haar slaap te wekken, de emotionele expressie eruit te halen en er nieuw leven in te blazen. Zijn kunstwerken zijn een zoektocht naar de verloren identiteit. Een identiteit die verloren is gegaan tussen de grote hoeveelheid aan trauma's en teleurstellingen die als een collage in de kunstenaar leven en nu vorm krijgen in het kunstwerk.
Het is alsof zijn kunstwerken levende wezens zijn die net een verwoeste omgeving hebben overleefd.
Hij gebruikt de kleur van bloed, zand, goud en aardolie omdat deze de kleuren van die strijd weergeven.

Imre van Buuren (1969)
De papierfascinatie van Imre uit zich in het maken van papierobjecten en structurenonderzoek van papier. Dit laatste is een zoektocht naar de vele mogelijkheden van het materiaal en hoe het zich houdt onder allerlei bewerkingen. Momenteel werkt ze aan een collectie herinneringsboeken met bijbehorende doos van papier dat dusdanig samengesteld en bewerkt is dat er eigenlijk nieuw papier uit ontstaat. Ze gebruik onder andere retro behang, japans papier en zijdevloeipapier. Als de vellen klaar zijn worden ze bestempeld, genaaid, beplakt met taartenpapier, gedessineerde bandjes of zijde waardoor er een heel apart uiterlijk ontstaat.
Op elke doos is een kleine voorstelling weergegeven zodat het een kunstobject is wat neergezet kan worden in boekenkast of op de schouw.
Er is van elk boek met doos slechts één uniek exemplaar. De herinneringsboeken kunnen gebruikt worden als receptiealbum, geboorteboek, rouwdagboek of reislogboek. De boekbladzijden zijn beschrijfbaar.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Zomer 2013
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006