Galerie Wies Willemsen presenteert van 13 mei t/m 30 juni 2012:

Régis Gonçalves, schilderijen
Ricardo Morales, houtsculpturen

Opening: zondag 13 mei, 16.00 uur door
Kees van Twist, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rietveld Academie en de master opleiding  Sandberg Instituut.


Régis Gonçalves
Op het eerste gezicht lijken de schilderijen van Régis Gonçalves 'eenvoudige' monochrome werken. De gelaagdheid en de inhoudelijke rijkdom blijken pas als je er beter naar kijkt. De verf is op veel plaatsen dik aangebracht, op andere schemert het canvas door. Mede om die reden krijg je de neiging het werk aan te raken. Doffe delen worden afgewisseld door glimmende. Door het contrast tussen de dik aangezette en de transparante vlakken ontstaat de suggestie van diepte, van een voor- en achtergrond, van een landschap wellicht. Voor een volledig begrip van het werk van Gonçalves is het belangrijk te weten dat hij afkomstig is uit een klein, katholiek dorp in Brazilië. In het dagelijks leven werd hij omringd door drie kerken waarin de heiligenbeelden traditioneel werden omgeven door barokke, gouden decoraties. Vanuit die wetenschap kunnen zijn schilderijen geduid worden als abstraheringen van dat religieuze verleden.   

Ricardo Morales (1952)
De Spaanse beeldhouwer Ricardo Morales specialiseerde zich al in zijn academietijd in het werken met hout. Andere materialen waarmee hij zijn beelden creëert zijn ijzer, beton en brons. Morales specialiteit zijn bas-reliëfs: beeldhouwwerken in reliëf die slechts over geringe afstand uit het platte vlak komen. Bij een bas-reliëf is de afbeelding meestal platter dan in de werkelijkheid. Een groot deel van het werk van Morales is vastgelegd in de literaire uitgaven van de traditionele feesten van de Moros y Cristianos d'Ontinyent (de geschiedenis van de Moren en Christenen). De kunstwerken zijn samengesteld uit meer dan driehonderd sculpturen die gekarakteriseerd worden door volume en plasticiteit. Belangrijke Spaanse politici en de koning van Spanje, Juan Carlos I, behoren tot Ricardo Morales' vaste clientèle.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Zomer 2012
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities