Zomerexpositie: Lichaamstaal

Galerie Wies Willemsen presenteert van 29 mei t/m 10 juli 2011
Marianne Venderbosch, schilderijen
Marianne van der Kooij, sculpturen
Gerda Maas, sieraden

De expositie zal worden geopend op zondag 29 mei om 16.00 uur door
Peter Koopmans, kunsthistoricus


Marianne Venderbosch
Marianne is gefascineerd door de menselijke figuur. De zwart-witte werken zijn schetsen, studies van personen naar de werkelijkheid en naar de waarneming. Schetsen in acrylverf op doek of in krijt op papier; puur, direct en een weergave van het beeldonderzoek naar die persoon.

Marianne van der Kooij
De beelden van Marianne van der Kooij bezitten ondanks hun abstractie een verhalend karakter. Dat verhalende aspect is één van de meest in het oog springende kenmerken van haar werk. De belevingswereld van de kunstenares sluit aan bij de uitgangspunten van klassieke beeldhouwkunst zonder dat die gekopieerd worden. Fantasie en figuratie spelen in haar beeldhouwkunst verrassende één-tweetjes. Doelbewust houdt ze haar referentiekader zo breed mogelijk. Invloeden van verschillende culturen ontmoeten elkaar en gaan uiteenlopende interacties aan. De kunstenares slaagt erin tijdloze en universele beelden te vatten in eigentijdse en actuele beeldhouwkunst.

Gerda Maas
Draagbare Kunst - STILL EVEN
De collectie Draagbare Kunst van STILL EVEN omvat sjaals en sieraden. De sjaals van kunstenares Gerda Maas worden gemaakt van vilt op een basis van zijde of viscose. De exclusieve wol is afkomstig van het Merinoschaap. De sjaals worden vaak met de hand geverfd. Bijzonder zijn de sjaals waarop Gerda Maas andere stoffen vilt, zoals delen van Japanse kimono's.
"Strangers" is de titel van de sieradencollectie bestaande uit zoetwaterparels en half edelstenen. De klassieke sieraden vallen op door onverwachte elementen, ook wel 'strangers' genoemd, te herkennen aan het 23 karaats bladgoud.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Zomer 2011
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities