Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws

Copyright 2008 The Website Story

Zomerexpositie: Russische kunstenaars

Galerie Wies Willemsen presenteert van 28 juni t/m 26 juli drie Russische kunstenaars.
De expositie zal worden geopend door prof. dr. Ton Lathouwers, hoogleraar Russische letterkunde.Masha Kohan (St.Petersburg, Rusland)
De schilderijen van Masha Kohan creëren werelden in een middeleeuwse setting. Net als in veel middeleeuwse schilderijen, maakt Kohan gebruik van veel verwijzingen en symbolen, ieder met een eigen betekenis. In een sfeer van mysterie en geheimhouding lijken haar verhalen bevroren in de tijd. Haar werken hebben een ongekende scherpte en bijzonder kleurgebruik. Masha Kohan exposeert regelmatig in Budapest en New York.


Anastasiya Ponyatovskaya (1979 Kishinev, Republic of Moldova)
De schilderijen van Ponyatovskaya zijn bevolkt door sprookjesachtige figuren. Een lente-nymf, eenhoorns en steden onder water worden gedetailleerd weergegeven in fantasie-landschappen. In haar werk wil Ponyatovskaya de waarden van oude tradities en erfgoed bijbrengen zonder stoffig te worden. Haar woonplaats op Malta komt daarbij veelvuldig in beeld. De zee bij Gozo en het plattelandsleven zijn vaak terugkerende elementen in haar werk. Haar klassieke opleiding genoot ze aan de kunstacademie van Moldavië. 


Inessa Kouteinikova  (1968, Moskou, Sovjet Unie)
 Toeval speelt in ons leven een grote rol. De omstandigheden bepalen de gebeurtenissen. Ook het kunstwerk is een toevalligheid, ontstaan als een druppel in de immense zee van mogelijkheden. Kouteinikova kiest doelbewust voor het loslaten van conventies en vastomlijnde ideeën. Haar werk in deze tentoonstelling reflecteert het kwetsbare en wonderlijke proces van de ontwikkeling van een pril idee naar een rijp en overtuigend resultaat.


Speciaal programma
Tijdens de kunstroute van de Gay Pride tonen wij extraordinaire kunst van Lieve Prins, Katinka Krijgsman, Pablo Ponce
26 juli 2009 - 02 augustus 2009 14:00-18:00 uur
Zomer 2009
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities