Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws

Copyright 2008 The Website Story

Zomerexpositie: Vreemde Vogels

Galerie Wies Willemsen presenteert van 23 juni t/m 14 september vier kunstenaars die zich door vogels laten inspireren.


Marijke Takken (1956)
Olieverf is het materiaal waar Marijke haar uitdaging uit haalt. Zij is verslingerd aan het ambachtelijke karakter van olieverf en de vele mogelijkheden van toepassen. Schilderen ziet Marijke als een avontuur: voor haar moet een schilderij gelaagd zijn, een verzameling van vele sessies schilderen in diverse gemoedstoestanden. Het resultaat is een weelde aan kleuren. Marijke boetseert ermee. Structuur brengt ze aan met het paletmes, waardoor het schilderij nog levendiger wordt.

Zhou Le Sheng (1954)
Bekend in binnen- en buitenland is Zhou dé meester in traditionele Chinese teken- en schildertechnieken. Zijn beroemde leermeesters zijn onder andere prof. Huang Huan Wu en prof. Sheng Shi Fa. Zhou is specialist in geschilderde vogels en bloemen en maakt sinds enige jaren ook gebruik van westerse technieken in zijn werk. Speciaal voor deze expositie maakt Zhou werken met exotische vogels.
 
Ewoud de Groot (1969)
In 2001 werd hij lid van de Nederlandse vereniging van zeeschilders. In zijn schilderijen probeert Ewoud het gevoel van ruimte die hij in de natuur aantreft vast te leggen. Zijn landschappen, vaak de kust, zijn meestal abstract en opgebouwd uit diverse lagen. Door ze transparent te houden creëert Ewoud diepte. De dieren, vooral vogels, zijn realistisch en gedetailleerd. Ewoud probeert tussen beide stijlen een balans te vinden. In 2003 nam hij deel aan "Birds in Art". Hij exposeert in diverse musea in binnen- en buitenland.

Pablo Ponce (1974)
De schilder tekenaar  en beeldhouwer  Pablo Ponce  studeerde aan de Kunstacademie van La Plata in Argentinië, de stad waar hij werd geboren en waar hij voor het eerst exposeerde. Hier maakte hij zijn eerste decors voor opera's en toneelstukken. Na een paar jaar reist hij naar Mexico, waar hij eveneens werkzaam is als decorontwerper. Hier komt hij in aanraking met de klassieke  Maya-cultuur die hem dusdanig zal fascineren dat deze zijn weerslag zal vinden in zijn schilderijen. Momenteel woont Pablo in Amsterdam.
In de magisch realistische schilderijen van Pablo zijn vogels met nesten op hun schouders de hoofdpersonen, met het ei als mystiek element.
Zomer 2008
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities