Galerie Wies Willemsen presenteert van 11 januari t/m 22 februari 2015: 'Wie van hout houdt'
Vladimir Bakun,
houtobjecten
Rik Davids, schaalderijen
Mansoor Chitzan, houtobjecten

De expositie zal worden geopend door Conny Braam, schrijfster,
op zondag 11 januari 2015 16.00 uurVladimir Bakun
(1965), werd geboren in Zuid-Siberië.
Zijn eerste beelden werden bepaald door de uitgestrekte Siberische wouden vol dennen, ceders, lariksen en berken. In de houthakkerskampen speelde hij tussen de hoge stapels gekapte bomen en deed er zijn liefde voor hout op. In de werkplaats van zijn vader, maakte hij kennis met de techniek van het verfijnde Russische houtsnijwerk.
Na veel experimenteren ontwikkelde hij een speciale en unieke techniek waarbij hij de verborgen kern van het hout, vol nerven, kwasten, vezels en groeilagen weet bloot te leggen en daarmee het hart van het hout toont. Die kopse kant van hout komt zelden naar voren. De vormen waar hij naar streeft zijn natuurlijke oervormen, soms met een mannelijk, dan weer met een meer vrouwelijk voorkomen.

Binnen het thema "HIDDEN" heeft Mansoor Chitzan, (1965) Teheran, Iran een reeks beelden gerealiseerd in de vorm van muziekinstrumenten. Elk instrument is geheel of gedeeltelijk gesluierd. Een interpretatie hiervan zou kunnen zijn dat er in de media in Iran anders wordt omgegaan met bepaalde onderwerpen. Bijvoorbeeld wanneer men op de televisie muziek hoort, worden de instrumenten en hun bespelers niet getoond. Mansoor probeert een accent te leggen op maatschappelijke kwesties. Mansoor werkt met verschillende materialen, zowel thematisch als abstract. Hij heeft meerdere keren geëxposeerd in Iran en het Midden-Oosten. In de afgelopen twee jaar zijn de beelden tentoongesteld in Nederland, Frankrijk, Denemarken en Duitsland.

Rik Davids
Na zijn studie aan de Willem de Kooning Academie vond Rik Davids in 1995 zijn huidige werkmethode uit: het vormen van objecten, door blokken hout met nieten onderling te verbinden. Op deze manier vormt Rik Davids schalen, vazen en andere ruimtelijke objecten.
Oorspronkelijk maakte hij de schalen van sloophout. Deze werden als sier- of gebruiksvoorwerp benut op tafel of vloer.
De schalen werden steeds groter en verhuisden naar de wand. De schilderachtigheid die sloophout soms bezit en het verlangen naar kleur inspireerden hem om weer te gaan schilderen. Zo ontstonden de 'schaalderijen'.
Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Winter 2015
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006