Galerie Wies Willemsen presenteert van 10 november t/m 22 december 2013

Pablo Ponce, etsen & keramiek
Jaime van Eijkelenborg, beelden op plexiglas en papier

De expositie zal worden geopend op zondag
10 november 2013 om 16.00
uur door Anne Berk, kunstrecensent, auteur, curator, pleitbezorger voor kunst.



Pablo Ponce
Zijn nieuwe serie etsen"Borderless"komt voor uit zijn ervaring met immigratie, in het bijzonder in relatie tot de politieke systemen in de landen van herkomst. Alle zaken die samenhangen met immigratie zijn vervat in zijn fantasielandkaarten.
Pablo ontdekte een andere wereld in landkaarten, een wereld gezien van bovenaf. Pablo leest landkaarten als lijnen die elkaar kruisen, of kleuren, een bepaalde textuur. Hij herkent vormen die hij herleidt tot bekende elementen.
Het scheppen van nieuwe werelden binnen de huidige sociaal-politieke context is voor hem noodzakelijk. Het kritisch nadenken over onze maatschappij moet wel een gedroomd universum opleveren, waarbij verhulde, als van onder de drempel van het bewustzijn vandaan komende boodschappen als speldenprikjes fungeren.


Jaime van Eijkelenborg (1955)
Mymimicry
Animisten kennen niet alleen mens en dier, maar ook planten en andere fenomenen, zoals werktuigen en gebruiksvoorwerpen, een ziel toe. Zelfs concepten als  woorden, metaforen. Deze zienswijze heeft Jaime 15 jaar lang losgelaten op het laten ontstaan van ruimtelijke papieren voorwerpen. Papieren objecten, alleen of welbewust in groepen gecombineerd, naar gelang de ruimte daar om vroeg.
Met dezelfde zienswijze is hij teruggekeerd naar het platte vlak, waarmee hij eerder via het maken van talloze papieren collages vertrouwd is geraakt. Toen waren papier, verf, inkt en lijm de materialen. Nu visualiseert hij virtuele ruimten. Met opzet ondiepe en onbepaalde ruimten. Daarin geplaatst spelen fragmenten van voorwerpen, planten en dieren een rol. Vermomd, versmolten, gegroepeerd. Een vorm van mimicry. De materialen: digitale middelen (o.a. directscans), papier en plexiglas.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Winter 2013
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006