van 11 november t/m 21 december 2012:


Gino Savino, micro sculpturen in potlood en schilderijen
Tom Seerden, brons

Opening: zondag 11 november, 16 uur door Peter Koopmans, kunsthistoricus.
Openingstijden galerie: do. t/m zo. 13 tot 18 uur.


Tom Seerden
Massa, ruimte en materiaal, spanning en beweging: In het werk van Tom Seerden zie je deze basale gegevens van de beeldhouwkunst steeds vertegenwoordigd. Een monumentale uitstraling en een krachtige vormentaal kenmerken zijn werk. Momenteel werkt hij aan een serie bronzen landschappen op oude balken en granieten monolieten, waarbij herinneringen van reizen centraal staan. Het werk is ambachtelijk gegoten in de cire perdue techniek. Afhankelijk van de uitstraling van het beeld werkt hij een beeld soms af door het te slijpen en te patineren. Maar steeds vaker laat hij de giethuid van de beelden intact, ze worden dan na het gieten geforceerd gekoeld waardoor er een rode patina op de huid ontstaat. Dit geeft een archaïsche, tere uitstraling, waardoor nog iets van het gietproces zichtbaar blijft.


Gino Savino
De Braziliaanse kunstenaar uit Sao Paulo woont momenteel in Canada. "Het is niet mogelijk om mijn 'micro sculpturen' te aanschouwen zonder te buigen.
Als je ze echt goed wilt bekijken moet je er naartoe gaan. Je tot het uiterste concentreren om een idee te krijgen van wat voor werk het nu eigenlijk is.
In mijn werk wordt - door een puur esthetische benadering - het instrument van mijn kunst, mijn potlood, zelf kunst. Bureaucratie, schoonheid en het visueel zoeken maken deel uit van de huidige beschaving.
Het kunstwerk 'verfrommeld papier' is een reflectie op deze aspecten van de moderne tijd. Papier is het eerste symbool van de bureaucratie en de oneindigheid daarvan. Als ik het verfrommeld zie, beleef ik er een visueel genoegen aan. Een genoegen dat ik kan delen met de beschouwer van mijn kunst. De unieke vormen die ontstaan zijn weliswaar abstract, maar kunnen ook een visueel spel doen ontstaan, waarin de kijker vormen kan ontdekken die alleen hij kan zien. Ikzelf zie misschien de letter 'W', voor een ander is het duidelijk een zeeleeuw...

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Winter 2012
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006