Welkom op de stockpagina van galerie wies willemsen

 
 

Galerie Wies Willemsen:

Kunst uit alle windstreken.

Vlak naast de nationale schatkamers van het Rijksmuseum, aan het water van de Ruysdaelkade, bevindt zich galerie Wies Willemsen. Het is een andere wereld. Hier geen statige expositieruimte, geen steriele white cube, maar een galerie die oogt als een huiskamer. Dat werkt aanstekelijk en inspireert om de muren van je eigen huis ook te vullen met kunst.

Zo kun je plaats nemen op de bank onder een schilderij van Ewoud de Groot, waarop een vogel met lome vleugelslag over het glinsterende water scheert. Naast de schoorsteen hangen zwart-witte houtdrukken van de Mexicaanse  Anna Kurtycz. En in de vensterbank staan verfijnde houtsculpturen van Vladimir Bakun. Willemsen laat een fotoboek van Bakun zien en vertelt over zijn bijzondere achtergrond (geboren in een Goelag-kamp), want zij is niet alleen geïnteresseerd in het kunstobject zelf, maar ook in het verhaal daarachter.

Wies Willemsen studeerde theatervormgeving aan de kunstacademie in Utrecht. Ze deed uiteenlopende projecten van theater, commercials, bedrijfspresentaties tot museale tentoonstellingsprojecten. In 2005 opende ze haar galerie en in de afgelopen vijf jaar heeft Willemsen haar grenzen steeds verlegd. Letterlijk, want de kunstenaars komen uit alle windstreken. Zo exposeert ze de speelse organische keramiek van de Nederlandse Jacqueline Bohlmeijer, de papierarchitectuur van Ingrid Siliakus, of de ijle textielstructuren van Marian Bijlenga. Maar ook de bezielde kunst van de Irakees Jalal Alwan, de papiercolliers van de Argentijn Luis Acosta, de zwierige kalligrafieën van de Syrische kunstenaar Hossam Zaghloul of de klassieke Chinese schilderingen van Zhou Le Sheng.

In de galerie hangt kunst in verschillende stijlen en technieken, van organisch expressief tot realistisch. Wies Willemsen kiest altijd kunstenaars die werken vanuit hun hart, die liefde hebben voor het ambacht en voor de natuur. Voor haar is hedendaagse kunst geen exclusief westerse aangelegenheid. Die nieuwsgierigheid en die ruime blik maken haar galerie bijzonder.


Anne Berk juni 2010


 

Galerie Wies Willemsen

Ruysdaelkade 25

1072 AH Amsterdam


Phone: +31 20 470 10 73

Mobile: +31 6 20 92 87 84


wies@wieswillemsen.nl

Skype: wieswillemsen

www.wieswillemsen.nl 


Open: do., vr., za., zo. 13-18 uur en op afspraak