16 december 2006 t/m 16 februari 2007
kunstcadeaus/relatiegeschenken


Rik Davids, beelden van hout
akelei, wandcolliers


Rik Davids
Na zijn afstuderen aan de Willem de Koning academie vond hij in 1995 zijn huidige werkmethode uit: het vormen van objekten, door blokken hout met nieten onderling te verbinden.
Naast het creëren van reusachtige schalen (tot 130 cm doorsnede) die als "schilderijen" aan de muur werden gehangen en grote vazen (tot 140 cm hoog), besloot hij complexere vormen te gaan maken met een autonomer karakter, zoals o.a. een boot van 4 meter en een dierenkop.
In 2005 maakte hij voor architectenbureau Weeda & van der Weijden een balie van vijf en halve meter.

Akelei Hertzberger
Interieurarchitecte en ontwerpster van onder andere het mozaïektapijt bij het Bijlmermonument, heeft haar tekentafel verruild voor een kraam op de Noordermarkt in Amsterdam. Daar verkoopt ze haar kettingen, die bol staan van symboliek. Zilver en schelpen, stenen en glas, plastic en goud gebruikt ze naast elkaar, zonder onderscheid. "Ik wil het 'gewone' verheffen, de hiërarchie doorbreken. Waardevol of waardeloos zijn begrippen die ik niet hanteer; alles heeft waarde"
Symboliek is het uitgangspunt van al haar ontwerpen. Een ketting met twaalf stenen symboliseert de aarde. Die twaalf verwijzen naar de maanden van het jaar. De hemel is verwerkt in weer een andere ketting, die bestaat uit vierkant geslepen stukjes glas in de verschillende kleuren van de regenboog.
Ze zou de mensen de ogen van hun kindertijd willen teruggeven. Het geluksgevoel wanneer je 'iets' vindt als je langs het strand loopt, in het bos, in de bergen of zomaar op straat. Dat wordt een schat, iets waardevols dat een bijzondere betekenis voor je heeft. Het beschermt je, brengt je geluk of troost. "Rijkdom is niet het grote geluk - geluk om iets kleins is grote rijkdom."
Gebruik je een kiezelsteentje, meegedragen en gladgeslepen door een machtige rivier, naast een stukje goud, dan is die combinatie prachtig, hiërarchie ontbreekt.
 

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie

Nieuws
Winter 2006
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities