Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Klein werk van grote kunstenaarsSinds november 2005 is er een nieuwe galerie in Amsterdam, in het museumkwartier in de schaduw van het Rijksmuseum aan het water van de Ruysdaelkade. Je vindt er de smaak van Wies Willemsen.
Zij stelt wisselende exposities van klein (lees ook: betaalbaar) werk van verschillende kunstenaars samen. De schilderijen, foto's, keramiek, beelden en andere kunstwerken zijn vaak thematisch verbonden. Haar keuze zorgt voor synergie en inspiratie, wisselwerking tussen de kunst en de kijker in een eigen omgeving. Daardoor is galerie wies willemsen wel een 'huiskamergalerie' te noemen: Het werk van de verschillende kunstenaars is er te zien op de manier zoals het ook in het huis van de koper zal staan of hangen.

Wies Willemsen: '…natuurlijk wil elke kunstenaar graag z'n beste, mooiste, grootste werk laten zien, maar vaak is dat ook het duurdere werk... mijn galerie is in eerste instantie voor mensen die overwegen om kunst aan te schaffen om hun huis mooier te maken en daardoor zichzelf prettig te voelen… zoals Peter Sellars het zo mooi zegt: …kunstenaars zijn als bomen, ze nemen het schadelijke kooldioxide op en produceren zuurstof, waarmee mensen kunnen ademen…'

Elk seizoen is er in galerie Wies Willemsen een nieuwe solo of groepstentoonstelling te zien. Er is een permanente collectie moderne internationale kunst. Ook worden er af en toe toepasselijke lezingen, presentaties en workshops gehouden door en voor kunstkenners en liefhebbers, waarbij men kennis kan maken met andere culturen. Klik hier voor filmpjes van de opening van:
Tijd voor Tibet en Moderne Mexicaanse Meesters

Tot de vaste collectie behoren het werk van: Jacqueline Bohlmeijer, Clara Brinkgreve, Marian Bijlenga, Rik Davids, Yuko Ebina, Jaime van Eijkelenborg, Doris Groeneveld, Ewoud de Groot, Akelei Hertzberger, Hugo Kaagman, Kayoko Kameda, Marianne van der Kooij, Katinka Krijgsman, Lieve Prins, Zhou Le Sheng, Ingrid Siliakus, Marijke Takken, Koen Wessing, Wies Willemsen en Hossam Zaghloul.

 

Copyright 2008 The Website Story

Over de galerie
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities