Galerie Wies Willemsen presenteert van 18 mei t/m
22 juni 2014

Tom Seerden, beelden
Eva Kipp, papierobjecten

De expositie zal worden geopend met een presentatie over huizen en verre landen op zondag 18 mei 2014 om 16.00 uur door Steven van den Berg, STENOR Total ActivityTom Seerden, beelden
Massa, ruimte en materiaal, spanning en beweging: In het werk van Tom Seerden zie je deze basale gegevens van de beeldhouwkunst steeds vertegenwoordigd. Een monumentale uitstraling en een krachtige vormentaal kenmerken zijn werk. Momenteel werkt hij aan een serie bronzen landschappen op oude balken en granieten monolieten, waarbij herinneringen van reizen centraal staan. Het werk is ambachtelijk gegoten in de cire perdue techniek. Afhankelijk van de uitstraling van het beeld werkt hij een beeld soms af door het te slijpen en te patineren. Maar steeds vaker laat hij de giethuid van de beelden intact, ze worden dan na het gieten geforceerd gekoeld waardoor er een rode patina op de huid ontstaat. Dit geeft een archaïsche, tere uitstraling, waardoor nog iets van het gietproces zichtbaar blijft.

Eva Kipp, papierobjecten
In haar reizend bestaan komt ze allerlei soorten papier tegen: (Nepalees) handgeschept papier, kranten van diverse landen, stukjes reclame, weggegooide snippers, verbrande stukjes papier en pakpapiertjes. Ook maakt ze zelf papier van o.a. ganzenpoep. Deze papieren gebruikt ze in de verbeelding van de wereld die haar omringt.
Zo ontstonden er van kranten van diverse landen huis-thuisdozen en GLOEDGODINNEN reeksen. Materialen als aarde, koperdraad, veren en zaden zijn verwerkt in de Afrikaans-achtige sieraadobjecten en in de geweven, sjamaan-achtige belts en kettingen.
In deze expositie laat ze 24 diadagboeken zien van haar verre en dichtbije reizen.
Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Lente 2014
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006