Galerie Wies Willemsen presenteert van 2 maart t/m 13 april 2014: Passie voor Papier

Luis Acosta
, wandobjecten en sieraden
Ingrid Siliakus, papierarchitectuur
Puck Bramlage, kunstenaarsboeken

De expositie zal worden geopend met een inleiding over de eigenschappen van papier door Monique de Beer, laborant bij PaperlinX op zondag 2 maart 2014 om
16.00 uurLuis Acosta (1952)
Deze in Argentinië geboren kunstenaar maakt sieraden gesneden uit papier. Zijn colliers zijn laag op laag gestikt en daardoor zeer stevig en draagbaar. Een belangrijke inspiratiebron voor deze in 1988 aan de Gerrit Rietveld Academie afgestudeerde kunstenaar is het werk van Mondriaan. In zijn sieraden vind je een prachtige mix van Latijns-Amerikaanse- en Nederlandse invloeden terug. Zijn objecten maakt hij met behulp van knooptechnieken van de Inca's. Al zijn sieraden zijn zowel een sieraad voor aan de wand als op het lichaam. De objecten van papierdraden zijn iets van de muur bevestigd waardoor er een prachtig licht- en schaduweffect ontstaat.

Puck Bramlage (1934)
Kunstenaarsboeken zijn boeken geproduceerd door de kunstenaar als een onafhankelijke kunstwerk, net als schilderijen en sculpturen. Het kan worden gezien als een boek, maar kan ook lijken op een object, bijvoorbeeld een piramide, met tekst, tekens of tekeningen.
De boeken worden gemaakt van de meest uiteenlopende materialen, zoals: touw, steen, brons, leer, rubber, veren, hout, tin, lood, vezels, papier en duizenden andere materialen. Puck visualiseert haar gedachten, haar dromen. Ze verbindt een woord en een lijn, met de magie van kleur, vorm, symbolen, ritme. Een innerlijk reis naar een onbekende wereld, vol met nieuwe ervaringen.

Ingrid Siliakus (1955)
Siliakus' specialiteit ligt in het ontwerpen van gebouwen en complexe abstracte sculpturen.  Complexe papieren constructies worden door haar tot op de 100ste millimeter nauwkeurig berekend. Het ontwerp wordt deel voor deel en laag voor laag opgebouwd. Vaak maakt ze 20 of meer proefontwerpen. Na het snijden begint het vouwproces. Als alle vouwen goed voorbereid zijn, kan het object gevormd worden. Haar inspiratiebron is het werk van Escher en architecten als Berlage en Gaudi. "De kunstenaar heeft het talent van een architect nodig om een tweedimensionaal patroon te ontwerpen. Met de precisie van een chirurg wordt  een driedimensionaal  wonder van papier gecreëerd."

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Lente 2014
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006