Galerie Wies Willemsen presenteert van 13 januari t/m 3 maart 2013:

Rob van Leeuwen, Oerlandschappen
Rita van der Vegt, sculpturen uit klei

Opening: zondag 13 januari, 16.00 uur door Olaf Keus, percussionist. Hij zal de sculpturen van Rita van der Vegt tot klinken brengen.
En Bea de Buisonjé, fysisch geograaf

Openingstijden galerie: do. t/m zo. 13 tot 18 uur en op afspraak

SCHOONHEID UIT CHAOS

Rob van Leeuwen (1959)
Het werk van van Leeuwen lijkt in eerste instantie op een schilderij, maar heeft met het traditionele schilderij weinig meer van doen. In de loop van de tijd heeft hij een werkwijze ontwikkeld waarbij de binding met de aarde een centrale rol vervult.
Verf heeft in zijn werk plaats gemaakt voor natuurlijke materie zoals zand, klei, vezels, hout en steen gebonden met caseïne. Het penseel is vervangen door zijn handen en natuurkrachten. De elementen aarde, water, lucht en vuur kunnen zich in zijn werk letterlijk manifesteren.
De duurzaamheid van het resultaat wordt altijd bewaakt. De Oerlandschappen kunnen dan ook moeiteloos de tand des tijds weerstaan.


Rita van der Vegt (1940)
Het materiaal waarmee Rita van der Vegt werkt is klei. Ze is gefascineerd door de biologische en geologische rijkdom van de aarde: levende materie waaraan ze haar sensitieve handschrift geeft. Haar beelden zijn organische vormen die zich als vanzelfsprekend voegen in het landschap - dat kan ook een huiskamer of tuin zijn - waarin ze zijn geplaatst. Er is een spanningsveld tussen ruimte en sculptuur en een dynamiek tussen het object en de kijker. Rita van der Vegt werkt zowel groot als klein, monumentaal en intiem.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Lente 2013
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006