Galerie Wies Willemsen presenteert van 11 maart t/m 21 april 2012:

Maarten Brinkgreve
- Fotograaf
Clara Brinkgreve
- Tekenaar, Etser

Opening: zondag 11 maart, 16.00 uur door Christien Brinkgreve, hoogleraar Sociale WetenschappenSinds 2005 hebben Maarten en Clara Brinkgreve regelmatig gezamenlijk geëxposeerd. De wereld die zij verbeelden in hun werk met de door hen gehanteerde zo verschillende technieken laat een grote verwantschap zien. Juist die raakvlakken met de verschillen in aanpak en keuze van onderwerpen - de natuur, een object, de stedelijke omgeving - maken het interessant hun werk  samen te tonen.

Maarten Brinkgreve (Amsterdam 1946-2010) fotograaf

Maarten Brinkgreve fotografeerde vooral Amsterdamse stadsbeelden, interieurs, theater en beeldende kunst, veelal in opdracht. Vanaf 2000 heeft hij zich steeds meer toegelegd op vrij werk en dit laatste staat op deze tentoonstelling centraal.
Een van de belangrijkste kenmerken van het werk van deze fotograaf is de bijzondere toepassing van licht. Zijn stillevens en interieurs hebben daardoor een bijna sprookjesachtige sfeer. Ook de keuze voor bepaalde details is treffend. Door voorwerpen uit hun omgeving te isoleren wordt de toeschouwer geconfronteerd met de bijzondere schoonheid van een op zich sober object. Een op het eerste gezicht onooglijk takje of voorwerp vormt - net getroffen in die speciale belichting - een prachtige compositie. Een verzameling magneten krijgt door ritme en toon de sfeer van een schilderij van Morandi.

Clara Brinkgreve (Amsterdam 1951)
tekenaar, etser


In summiere, heldere lijnen verbeeldt Clara Brinkgreve haar onderwerpen, die zij kiest uit een herkenbare wereld. Landschappen en objecten zijn favoriet.
In haar tekenwerk hanteert zij meestal een rietpen, soms een penseel. Haar favoriete materiaal is bruine en zwarte inkt, een enkele keer aangevuld met kleur. Haar tekenhand is ook duidelijk herkenbaar in haar etsen, waarop in deze tentoonstelling de nadruk ligt. Deze techniek voegt zijn eigen specifieke mogelijkheden en uitstraling toe aan haar krachtige en tegelijk losse lijnvoering. In een aantal etsen verraadt zich ook haar andere professie, die van historicus. Elementen uit de geschiedenis van het Amsterdamse Burgerweeshuis zijn aanleiding voor een aangrijpende serie die zij in samenwerking met de graficus Anna Metz ontwikkelt, waarvan deze etsen onderdeel vormen.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Lente 2012
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities