Lenteexpositie: Perfectie in Papier
Galerie Wies Willemsen presenteert van 21 maart t/m 29 mei 2010 vijf kunstenaars die op een onconventionele manier met papier werken.
De expositie zal worden geopend op zondag 21 maart om 16.00 uur met een hoedenshow door Le Mô design met hoeden van Luis Acosta en Martine Horstman

25 t/m 29 maart is de galerie gesloten i.v.m. Deelname aan de beurs PRIMAVERA 2010 in Rotterdam
Ingrid Siliakus (1955)
Siliakus' specialiteit ligt in het ontwerpen van gebouwen en complexe abstracte sculpturen. De passie voor papier is bij Ingrid ontstaan bij haar ontdekking van een oorspronkelijk Japanse kunstvorm: papierarchitectuur. Complexe papieren constructies worden door haar tot op de 100ste millimeter nauwkeurig berekend. Het ontwerp wordt deel voor deel en laag voor laag opgebouwd. Vaak maakt ze 20 of meer proefontwerpen. Na het snijden begint het vouwproces. Als alle vouwen goed voorbereid zijn, kan het object gevormd worden. Haar inspiratiebron is het werk van kunstenaars als Escher en architecten als Berlage en Gaudi: "De kunstenaar heeft het talent van een architect nodig om een tweedimensionaal patroon te ontwerpen. Met de precisie van een chirurg wordt  een driedimensionaal  wonder van papier gecreëerd."


Luis Acosta (1952)
Deze in Argentinië geboren kunstenaar maakt sieraden gesneden uit papier. Zijn colliers zijn laag op laag gestikt en daardoor zeer stevig en draagbaar. Luis Acosta heeft een ongekend temperamentvol kleurgevoel. Een belangrijke inspiratiebron voor deze in 1988 aan de Gerrit Rietveld Academie afgestudeerde kunstenaar is het werk van Mondriaan. In zijn sieraden vind je een prachtige mix van Latijns-Amerikaanse- en Nederlandse invloeden terug. Zijn objecten maakt hij met behulp van knooptechnieken van de Inca's.
Al zijn sieraden zijn zowel een sieraad voor aan de wand als op het lichaam. De objecten van papierdraden zijn iets van de muur bevestigd waardoor er een prachtig licht- en schaduweffect ontstaat.


Beate Krempe
Collages zijn de specialiteit van deze Duitse kunstenaar.  Over haar werk zegt ze dat alles op de wereld een ziel heeft: een object, een beweging, een gedachte, een gebeurtenis. Ze combineert in haar collages ervaringen en dromen van mensen met alledaagse kleinigheden, uitsneden van landschappen met beeldelementen uit oude ansichtkaarten. Deze afzonderlijke elementen gaan tijdens het werkproces een verbinding met elkaar aan. Het zijn momentopnames van gevoelens en ervaringen die Krempe net zolang scheurt, bekrast en beschildert tot het een nieuw werk geworden is dat op zichzelf staat.


Martine Horstman  (1979)
Het uitgangspunt voor haar werk is een sterke, beweeglijke en uitdagende constructie van papier. Horstman koos voor de stevige 'Boomerang' kaarten die gratis verkrijgbaar zijn in café's, bioscopen en scholen. De reclameboodschap is vooral hip en de vormgeving doorgaans kleurrijk en schreeuwerig. Zij snijdt en vouwt deze kaarten totdat er een harmonicavorm ontstaat. In de waaierachtige tussenruimtes valt licht naar binnen dat een verrassend patroon aan de buitenkant oplevert. Horstmans objecten zijn op twee verschillende wijzen te interpreteren, als autonoom beeld of als sieraad.

Imre van Buuren (1969)De papierfascinatie van Imre uit zich in het maken van papierobjecten en structurenonderzoek van papier. Dit laatste is een zoektocht naar de vele mogelijkheden van het materiaal en hoe het zich houdt in allerlei uitingen. Er ontstaan nieuwe driedimensionale effecten en uitgesproken vormen. Om deze structuren goed uit te laten komen zijn ze gepositioneerd op tasjes. Het papier bestaat uit samengestelde lagen verschillend papier gecombineerd met zijdevezels, wol en garen.3 Plaatjes: zie attachment
.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Lente 2010
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities