Galerie Wies Willemsen presenteert i.s.m. ESTeeLIE Contemporary van 2 november t/m 14 december 2014.

Kunstenaars:
Zhanhong Liao, dagboeken en olieverfschilderijen
Cara Yuan, chinese inkt en verf op rijstpapier
Yin Da, olieverfschilderijen
Wang Wencheng, chinese inkt en verf op rijstpapier

De expositie zal worden geopend op zondag 2 november 2014 om 16:00 uur door Marijke Lie, oprichtster van ESTeeLIE Contemporary, galerie in hedendaagse Chinese Kunst.

Galerie ESTeeLIE Contemporary is in 2007 opgericht door Marijke Lie, om de kunst van jonge en talentvolle kunstenaars uit China te promoten en om tegemoet te komen aan de groeiende interesse in hedendaagse kunst uit China. Marijke Lie geeft tijdens de opening op zondag 2 november een korte inleiding over de specifieke uitgangspunten van de hedendaagse Chinese kunst en zal de vier exposerende kunstenaars bij u introduceren.

Zhanhong Liao, 1965, Guangzhou. Haar werk bestaat uit schilderijen, mixed media objecten, assemblages en dagboeken. Zhanhong Liao werkt laag over laag, schildert over teksten heen. Zij speelt met teksten en beelden en de dikke structuur van de verf, vaak in intense kleuren: blauw, paars, rood, donkergeel. In haar dagboeken kan men boeddhistische en christelijke invloeden waarnemen, maar ook haar maatschappelijke betrokkenheid. Over haar dagboeken zegt Zhanhong: "Je kunt een boek van heel dichtbij bekijken en aanraken. Je wordt verrast door het steeds omslaan van een nieuwe pagina. De boeken zijn qua basismateriaal uiteenlopend; vaak gebruik ik dummy's, die vrij stevige bladen hebben, maar soms werk ik met Chinese oefenschriften voor kalligrafie, met heel dunne, fragiele bladen. Mijn boeken zijn een mix van werelden: niet alleen van China, maar ook mijn ervaringen in Nederland en in andere landen."

Cara Yuan, 1974. Wenzhou. De natuur is steeds de inspiratiebron en het uitgangspunt voor de werken van Cara Yuan. Wanneer zij dichtbij de natuur is wordt zij er rustig en gelukkig van. Zij verzamelt allerlei soorten dode delen en stukjes van planten, zoals bloemen en bladeren, maar ook takken en stukjes aangespoeld hout en zeewier. Daarin ziet zij prachtige lijnen, kleuren en vormen, die levendig en dynamisch zijn en wordt zij eindeloos door geïnspireerd.Dode materialen komen zo weer tot leven, het verval en de schoonheid van de natuur wordt op een andere wijze bekeken. Tegelijkertijd is zij ook op zoek naar schoonheid en harmonie, zowel in haar werk als in haar persoonlijk leven. Haar Chinese afkomst is subtiel waarneembaar door het gebruik van Chinese inkt en verf op papier.

Wang Wencheng, 1969, Jiangsu. Naast het beoefenen van de traditionele kalligrafie schildert Wang Wencheng de laatste tien jaar het Chinese landschap dat door de economische ontwikkelingen aan grote veranderingen onderhevig is. In de serie "China, droom en werkelijkheid" tekent hij met penseel, Chinese inkt en rijstpapier bergen en rivieren volgens de traditionele Chinese landschapsstijl waardoor hij het gevoel van een volmaakt Chinees landschap vasthoudt. Maar tegelijkertijd breekt hij met de strenge traditionele regels die gelden in de Chinese landschapskunst, door een realistisch beeld van het moderne leven in China vast te leggen. Droom en werkelijkheid, het traditionele landschap en de moderne stad combineert Wang Wen Cheng tot een compleet beeld van zijn hedendaagse China en brengt hij zo zijn zorg over het ecosysteem tot uitdrukking.

Yin Da, 1962, Xinjiang- Tegenwoordig woont en werkt hij in Beijing. Beijing vindt hij een van de meest opwindende steden van China. In de serie "Reflections of Beijing" geeft Yin Da op zijn eigen wijze zijn gevoel van Beijing weer. In zijn schilderijen laat hij de hectische, mysterieuze, een beetje droevige en ook seksie kant van Beijing zien.
Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Herfst 2014
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Stock
Vorige exposities
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006