Herfstexpositie: From Russia with love

Vooruitlopend op het Nederland-Ruslandjaar in 2013 presenteert Galerie Wies Willemsen in samenwerking
met Galerie Rosarta een collectie hedendaagse Russische schilderijen van 9 september t/m 20 oktober 2012.

Opening: zondag 9 september, 16.00 uur door Inessa Kouteinikova, historica en o.a. gast curator Groninger Museum, 'Russia and Orientalism'.


Galerie Rosarta is ruim 10 jaar gespecialiseerd in Russische schilderkunst. De kunstenaars van Rosarta wonen en werken voornamelijk in Sint Petersburg en Moskou en hebben gestudeerd aan de wereldberoemde kunstacademies van dit land. Naast schilderijen van diverse kunstenaars zullen er ook een aantal Russische lakdoosjes te bewonderen zijn. Deze lakdoosjes worden gemaakt van papier-maché en daarna veelvuldig in lagen beschilderd en gelakt. Echt vakmanschap waarbij geduld en precisie noodzakelijk is.

Natuurlijk zullen de houtobjecten van de Siberische kunstenaar Vladimir Bakun en het papierarchitectuurwerk 'de Hermitage' van Ingrid Siliakus niet ontbreken.

Nederland Ruslandjaar 2013

Rusland kent een traditie van 'bilaterale jaren'.
Ieder jaar worden één of twee partnerlanden uitgenodigd om gezamenlijk een 'bilateraal jaar' te organiseren als bevestiging van de goede relaties. Rusland heeft Nederland uitgenodigd om van 2013 een Nederland-Ruslandjaar te maken. Rusland is voor Nederland een belangrijk land in economisch, cultureel en politiek-maatschappelijk opzicht. De geschiedenis laat zien
dat de intensieve betrekkingen tussen beide landen al dateren uit 1697, toen Tsaar Peter de Grote een bezoek aan Nederland bracht. Dit bezoek was het begin van de goede handelsrelaties en de kennisuitwisseling tussen beide landen.

Copyright 2008 The Website Story

Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws
Herfst 2012
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities