Huidige expositie
Over de galerie
Volgende expositie
Nieuws

Copyright 2008 The Website Story

Herfst expositie:  Ruimte en tijd

Galerie Wies Willemsen presenteert van 4 oktober t/m 5 december 2009 Ewoud de Groot en Edwin Kragten.
De expositie zal worden ingeleid door Dr. Dorothea Franck, taalfilosoof, stijlwetenschapper, met de vraag:
Heeft kunst enig nut?  Zondag 4 oktober om 16.00 uur.Edwin Kragten
is een kunstenaar die gefascineerd is door tijd. Als je zijn werk ziet krijg je het gevoel dat zijn leven veel te kort is en dat hij de tijd stil zou willen zetten. Vergankelijkheid in de natuur zet hij om in kunst. Oud roest van sloperijen; hout gejut langs het strand, soms half vergaan door het zoute water. Van deze materialen maakt hij mythologisch aandoende beelden en wandobjecten. Wachters uit een andere wereld, waarin geen tijd bestaat; bewakers van vervlogen of misschien wel toekomstige culturen en tijden.
Naast de gangbare materialen werkt Edwin Kragten ook met materialen als teer, oxide van lood en cement. Behalve de conserverende eigenschappen gebruikt de kunstenaar ze ook als expressiemiddel. Zoals teer, met zijn diepzwarte glans, uitvloeiend over het metaal en zich vermengend met witte olieverf, waardoor bijzondere structuren en zachte bruintonen ontstaan.
In zijn grafiek maakt deze kunstenaar series, waarbij hij steeds in dezelfde plaat verder werkt. Hij laat daarbij een geheel eigen techniek zien. Het boeiende aan het werk van Edwin Kragten is dat zijn technisch kunnen door experimenteren, scheppen en herscheppen niet in routine verstart, maar dat er altijd een beweeglijkheid aanwezig is die naar nieuwe en verrassende ontwikkelingen wijst.


Ewoud de Groot (1969)
In zijn schilderijen legt Ewoud de Groot het gevoel van ruimte vast die hij in de natuur aantreft. Zijn landschappen -vaak de kust- zijn meestal abstract en opgebouwd uit diverse lagen. Door ze transparant te houden creëert Ewoud diepte. De dieren, vooral vogels, zijn realistisch en gedetailleerd. Ewoud vindt tussen beide stijlen een balans.
In zijn werk gaat het om de 'ruimte-ervaring' van ons vlakke landschap, waarbij zijn horizon vaak laag ligt. Hierdoor ligt er automatisch meer nadruk op de 'Hollandse luchten': de ene keer monumentaal, de andere keer juist heel diffuus. Zijn schildertechniek is gebaseerd op het complementaire gebruik van kleuren en het contrast tussen warme en koele grijzen. De composities kenmerken zich vaak door enige mate van minimalisme, vaak zonder een echt aandachtspunt. Dit versterkt de leegte en daardoor de ervaring van 'ruimte'.
Herfst 2009
Home   
Kunstenaars   
Workshops   
Publicaties   
Contact
Links
Exposities 2016 Exposities 2015 Exposities 2014 Exposities 2013 Exposities 2012 Exposities 2011 Exposities 2010 Exposities 2009 Exposities 2008 Exposities 2007 Exposities 2006
Stock
Vorige exposities